EvenemangBarnvisor med Jojje & Trio X

Datum / Tid

Onsdag 28 jun 2017
14:00

Dörrarna öppnas

13:00

Plats

Parksnäckan

Barnvisor med Jojje & Trio X

Sommarkul med många roliga aktiviteter och scenshow för hela familjen! Området öppnar kl 13 och stänger kl 15. 

Scenshow på stora scenen, börjar alltid kl 14. Fri entré!

Ingår i fri entré: 
Scenprogram (läs mer om scenprogrammet nedan), burkkastning, sagobuss, pysselhörna, hoppborg, hästskokastning, instrumentstuga, krama Parksnäckans ekorre, kasta boll mm

Dessutom mot avgift: 
Ponnyridning, ansiktsmålning, fiskdamm, chokladhjul, lotteri.

Special Guest på Barnens Parksommar 28 juni:
Barnzumba med Lisa Livsey

Christina Johansson (författare) är på plats och säljer sin bok Dvärgkaninerna Nisse och Nelly.

Cafe Gula Villan har öppet kl 10-18.


Scenprogram kl 14:  BARNVISOR MED JOJJE & TRIO X

Goda' goda' är en av de bästa skivor som spelats in i Sverige. Stora ord, men så är det. Jojje Wadenius' klassiker från 1969 är och förblir en barnplatta som spelar på en helt egen nivå! Det är inte bara Jojje som skall ha äran, Barbro Lindgren som han skrev låtarna tillsammans med måste också ha en stor del av äran, med de underbara texter som hon skrev. En platta för alla, oavsett ålder. Årets Barnens Parksommar inleder säsongen med Jojje Wadenius  som tillsammans med Trio X sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren och Kenneth Gärdestad.

Programmet är c:a 35 minuter långt och passar alla åldrar. Med musiken i centrum är det en blandning av finstämdhet och litet galenskap, som manar till eftertanke.

Föreställningen bygger kring klassiker som "Mitt lilla barn", "Min mask" och "Kalles klätterträd" samt flera av Jojjes nyare låtar (med Kenneths texter), t.ex. "Jag är en jubelidiot" och "Mus på burk".

Den inbjuder barnen till att vara med och sjunga och komma med allsköns infall och är både stämningsfylld och medryckande.


Sommaren 2017 är det fri entré på alla Barnens Parksommar! Detta sker med generöst stöd av våra huvudvärdar HSB Uppsala och Länsförsäkringar. Barnens Parksommar stöds också av Musik i Uppland och Kulturnämnden

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang