EvenemangDen flygande bokrullen

Datum / Tid

Onsdag 12 jul 2017
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Den flygande bokrullen

DEN FLYGANDE BOKRULLEN - "Klezmerski dynamit"

Den Flygande Bokrullens varumärke har alltid varit energi, glädje, sväng och röj med mycket hjärta och humor. Med åren har de vunnit tyngd och dynamik och deras traditionsenliga konsert på Parksnäckan brukar vara välbesökta.

Bandet har spelat på festivaler och klubbar i bland annat Wien, Berlin, Warszawa, Lublin, Köpenhamn och Lodz. Men också på bröllop och fester över hela landet från Falsterbo till Sikeå hamn. Överallt har de gjort publiken lycklig med sin speciella stil som samtidigt är old school och punk. Traditionellt men också egensinnigt.

Många låtar ur repertoaren har hämtats från det tidiga 1900-talets New York-klezmer, med legender som Dave Tarras, Naftule Brandwein och Abe Schwartz.

När Den Flygande Bokrullen startade för 22 år sedan var de ett av Sveriges allra första klezmerband.
Klezmer är judisk festmusik från Öst- och Centraleuropa. Med emigranter kom den till USA där den fortsatte att utvecklas bl.a. influerad av den tidiga jazzen.

"Klezmerski dynamit" Teatr NN, Lublin, Polen

"Starkstrom aus Schweden" Fürther Nachrichten, Tyskland

 

Thomas Dawidowski - kontrabas, bastuba
Arvid Pettersson - piano, baritonhorn
Matti Pohjola - mandolin, banjo, kornett
Gustav Johansson - dragspel, trombon, baritonhorn
Carl Lindectrantz - trummor, baritonhorn
Lars Ydgren - klarinett

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang