EvenemangEva Dahlgren

Datum / Tid

Onsdag 2 aug 2017
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Eva Dahlgren

De senaste 40 åren har Eva vandrat bredvid oss i den svenska musikhistorien. Stilren och sval med elegant formulerade texter och melodier. Efter ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis och tre Rockbjörnar är hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna. Efter ett uppehåll på nio år återkom hon 2016 med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (produceratav Johannes Berglund) och belönades med betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.

I höstas var Eva Dahlgren ute på en omfattande Skandinavienturné som bland annat belönades med fyra plus i Aftonbladet och där Eva beskrevs som ”…en musiker på topp”. Nu är det klart att hon beger sig ut på en sommarturné till väl utvalda platser runt om i Sverige. Den 2:a augusti kommer Eva Dahlgren till Parksnäckan.

Min första sommarturné. Folkparker. Jag 17 år. Blyg. Halva bandet världsvana amerikanska musiker. Bara killar. Ensamt. Många mil. Skruttig buss. En galen chaufför. Hemlängtan. Vilsen. Men ändå, det är något alldeles speciellt att spela om sommaren. Lättheten i våra sinnen. Myggen. Regnet. Värmen. Och jag vet att många av låtarna från mitt senaste album JAG SJUNGER LJUSET passar extra fint att sjunga under bar himmel i det nordiska sommarljuset. Så. Liten. Sommarturné. Igen. Längtar, hälsar Eva från ett soligt New York.

Foto: Sanna Dahlén

Biljetter släpps måndag 6 mars.

 

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang