EvenemangLamine Cissokho Trio

Datum / Tid

Onsdag 19 jul 2017
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Lamine Cissokho Trio

Mästerligt koraspel! Den fantastiske koraspelaren Lamine Cissokho kommer till Parksnäckan och ger en konsert utöver det vanliga.

Kora, den ”västafrikanska harpan”, är Lamines huvudinstrument och skapar en magisk, vacker musik som berör på djupet. Redan i 10-årsåldern hade det blivit hans favorit. Hans kora är tillverkad av en stor kalebass och har 22 strängar.

Till denna konsert han han med sig Adam Grauman, grym svensk basist, bland annat verksam i Världens Band ochTobias GrimTobias är en mångsidig gitarrist och improvisatör från Göteborg. Hans känsla för olika musikaliska stilar och virtuositet gör honom till en av de mest intressanta gitarrister vi har idag i Sverige. 

De spelar och sjunger tillsammans senegalesiska och syd-afrikanska låtar med en vacker jazzy touch.

Sedan 2001 är Lamine bosatt i Sverige och har gjort många turnéer runtom i Europa och Västafrika.

Välkomna att uppleva världsmusik i världsklass!

www.laminecissokho.net

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang