EvenemangLiondub tolkar Cornelis

Datum / Tid

Lördag 17 jun 2017
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Liondub tolkar Cornelis

LionDub är niomanna reggaebandet ifrån Gävle/Sandviken som sedan mer än ett decennium tillbaka är väl etablerade på den svenska reggaescenen. Sångaren och frontmannen Peter Ekengren är dock ifrån Uppsala och är även känd som en av ledarna för den fantastiska Kören Afro.

LionDub har vid flera tillfällen de senaste åren besökt Parksnäckan och deras spelningar har varit välbesökta och omtyckta inte minst av lokalpressen. Under åren har bandet ofta överraskat med att ha med sig gästartister till Parksnäckan så som Papa Dee, Joseph Beckford, Internal Dread och Kören Afro. LionDubs musik är en skön blandning av Roots Reggae (UK style) och Lovers Rock. Bandet är känt för sin spelglädje och professionalism vid deras liveframträdanden men också för sitt tighta sound och en blåssektion av världsklass.

Jämfört med tidigare år då bandet framförallt spelat sina egna låtar på engelska kommer bandet i år även med nya reggaetolkningar på svenska ifrån en av Sveriges genom tiderna största skalder nämligen Cornelis Vreeswijk. Texten är på svenska och känns igen av de flesta men musiken är i skön baktakt med LionDubs karakteristiska reggaesound. Det hela började för några år sedan då Cornelis Vreeswijk sällskapet i Stockholm frågade LionDub om de kunde tänka sig att tolka några låtar ur Cornelis låtskatt. Efter två bejublade och kritiker rosade spelningar vid Cornelis dagen på Mosebacke i Stockholm de senaste somrarna har nu bandet spelat in ett nytt album med sina tolkningar. Albumet är tänkt att släppas under året då 2017 är något av ett jubileums år för Cornelis Vreeswijk. I år skulle Cornelis fyllt 80 år men det är också 30 år sedan hans allt för tidiga bortgång.

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang