EvenemangLouisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Datum / Tid

Onsdag 27 jul 2016
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Malmöbaserade Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye har alltsedan sitt hyllade album DEBYUT, 2012, rönt stora framgångar. Gruppens andra album A FARBLONDZHETE BLONDINKE, 2015, utmanar på ett konstnärligt sätt omvärldens föreställning om sånger på jiddisch. Titeln, ”En Vilsen Blondin”, en djärv ordlek som symboliserar Louisas resa in i en främmande kultur, sätter an tonen på ett album där nyskrivna sånger och modernt tonspråk förenar tradition med nytänkande.

Slutresultatet är ett uttrycksfullt alster där genrens historia och stolthet har blandats med inspiration från den norrländska hembygden.

Genom ett framträdande präglat av värme och djup får vi uppleva ett intimt möte med jiddisch. Mörker och sorg, lust och livsglädje – en oförglömlig upplevelse. Louisas vokala styrka och karismatiska sångstil skapar med hjälp av de skickliga musikerna en atmosfär som fängslat och förtjusat publik runt om Europa.

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang