EvenemangSofia Jannok

Datum / Tid

Söndag 9 jul 2017
19:30

Dörrarna öppnas

18:15

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Sofia Jannok

Med två Grammisnomineringar i ryggen och det hyllade fjärde albumet ORDA – This Is My Land, har Sofia Jannok på allvar greppat micken på svensk musikscen och visat att en snölejoninna från norr är här för att stanna. Musiken andas dansgolv, powerjojk och tunga statements. Sofia Jannoks vida röst påminner om stolt urkraft som spänner över dynamiska landskap. Oavsett om det är jojk på samiska, pop på engelska eller spoken word på svenska så äger Sofia både soundet och musikens tydliga budskap.

Sedan 2005 har Sofia Jannok arbetat med musik på heltid. Hon slog igenom för en bredare publik genom att sjunga Waterloo på samiska i mellanakten under Melodifestivalen 2009. I höst är hon aktuell som skådespelare i tv-serien Midnattssol och med en dokumentärserie om sitt liv.

”Jannok starkare och mer relevant än någonsin.” 

Stefan Thungren, Svenska Dagbladet.

” ”Orda – this is my land” är inte bara en ovanligt modig och viktig skiva, utan även musikaliskt sett hennes starkaste album hittills.” 
Johanna Paulsson, Dagens Nyheter.  

“Det var längesedan jag hörde ett sådant komplett album, som både övertygar och utmanar, rycker med och tvingar en att stanna av.” 

Karin Andersson, Uppsala Nya Tidning.

”En av årets bästa och viktigaste skivor. Utan tvekan”. Lasse Anrell.

 

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang