EvenemangUppsala Progressive Folk & Rock Festival

Datum / Tid

Lördag 2 sep 2017
16:30

Dörrarna öppnas

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Uppsala Progressive Folk & Rock Festival

2016 års upplaga av UPRF var egentligen den sista men varför lägga ner något som är så otroligt bra, kul och trevligt? Så vi eldar på och utökar också konceptet med lite progressive Folk och det blir också säsongsavslutning på Parksnäckan. Och årets line-up kan vara festivalens bästa ever: Kapia Da Capo, Merit Hemmingson och Kebnekajse. Tre giganter på samma scen, samma kväll!

Prel. Program:
16.30 Siri Karlsson
17.30 Merit Hemmingson
18.50 Kebnekajse
20.30 Kaipa Da Capo

 

SIRI KARLSSON

Siri Karlsson har gett ut 4 album som hyllats i Sverige och internationellt. Siri Karlsson har gjort musik till den prisade SVT-dokumentären om Astrid Lindgren

Manifest för bästa folkmusik/visa: Årets vinnare i kategorin folk och visa är en duo med öronen mot världen som med obekymrad självklarhet formexperimenterar med traditionerna. Med gästmusiker från omkringliggande genrer skapar duon en inbjudande musik som löftesrikt höjer ribban för vad folkmusik i rätt sammanhang också kan vara – eller bli.

Årets utgåva” vid Folk- och Världsmusikgalan: Årets utgåva är ett album som söker sig vida bortom de gängse gärdsgårdar som kan inhägna folkmusik-Sverige. Med fulländad elegans förenas folktonernas djupa melankoli med mustig psykedelia, vänt sakrala harmonier och en alldeles samtida popkänsla. En ljuvt klingande musikdekokt där alla ingredienser känns helt självklara.

 

MERIT HEMMINGSON

Född i en liten bondby i Åre kommun. Jämtland. Musikfreak sedan hon kläcktes. Började med dragspel vid fyra och piano vid sju års ålder. Spelade sig igenom hela skol- och gymnasietiden i Östersund och tyckte plugget var pest. Mentalt var hon någon helt annanstans - i Musikens och Jazzens underbara värld. Senare lämnade hon jazzscenen och mötte  Hammond B3. Det blev Kärlek vid första ögonkastet, och på den vägen är det. Hennes första skiva gjordes 1967 med bandet Meritones.

KEBNEKAJSE

Det må vara Sveriges högsta berg, men på 1970-talet var Kebnekajse mest känt som Sveriges högsta band. Banbrytande för den elektrifierade spelmansmusiken. När deras tunga version av Horgalåten drog fram på oräkneliga musikfester gick ringdansen runt så att hippiehåren fladdrade och knätofsarna rök.
Kebnekajse nystartade 2001 och renodlade och förädlade sitt musikarv. De utvecklade sitt omisskännliga sound där den udda rytmsättningen med dubbla basar till trummorna och slagverken bildar en pulserande ryggrad som gitarren och fiolen låter tonerna vila i eller explodera från. Tungt och tight, lätt och luftigt. Det mullrar i berget, det gungar och sjunger i skogen... det är dags för trolldans igen!

 

KAIPA DA CAPO

År 2014 samlades tre av Kaipas originalmedlemmar; Roine Stolt, Tomas Eriksson och Ingemar Bergman, för att framföra den gamla 70-talsrepertoaren igen under namnet Kaipa Da Capo. Sedan dess har Kaipa Da Capo turnerat världen runt och spelat de gamla materialet från de tre första skivorna, då förstärkta av Roines bror, Michael Stolt, på sång och gitarr samt Max Lorentz på keyboards. 2016 släppte Kaipa Da Capo en ny skiva med namnet “Dårskapens monotoni”.

 

ENKÖPINGS SKIVBÖRS

Enköpings Skivbörs finns på plats under festivalen! 
Till Parksnäckan tar de med hela sortimentet med Progressiv och Symfonisk Rock.
Hemsida: http://www.enkopingsskivbors.se/
Facebook:https://www.facebook.com/EnkopingsSkivbors

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang