EvenemangUppsala Rumble 2017

Datum / Tid

Lördag 8 jul 2017
18:00

Dörrarna öppnas

17:00

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Uppsala Rumble 2017

UPPSALA RUMBLE 2017 Är en mindre festival som kommer äga rum på Parksnäckan mitt i Stadsträdgården i Uppsala den 8 juli. Med väl valda artister vill vi erbjuda en helkväll i punkens tecken på Uppsalas finaste sommarscen där vi hoppas kunna skapa ett evenemang som verkligen lämnar avtryck på besökaren.

DE LYCKLIGA KOMPISARNA
ASTA KASK
SIR REG

DE LYCKLIGA KOMPISARNA (DLK)

De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, är ett svenskt punkband som ursprungligen var verksamt åren 1989-1997 och sedan ånyo sedan 2008. DLK var ett av de band som vid 1990- talets början utgjorde "den andra punkvågen". Bandets mest kända alster är låten "Ishockeyfrisyr" (vardagligt kallad "Hockeyfrilla"). Den drivande kraften i De Lyckliga Kompisarna är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. 1989 bildade han DLK tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna. 1997 avslutade DLK sin första aktiva period med fyra spelningar under tre dagar på Kafé 44 i Stockholm. Dessa spelningar klipptes senare ihop till en liveskiva. I januari 2008 meddelade bandet att det skulle återförenas. Bandet består idag av Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg. Den första spelningen med den nya konstellationen ägde rum på Kafé 44 den 22 februari samma år.

ASTA KASK

I över 35 år har Asta Kask levererat briljant svensk punk med ena foten i hardcore och den andra i trallpunk-traditionen. Töreboda-bandet Asta Kask startades redan 1978. Under årens lopp har bandets medlemmar bytts ut, men gjutet som cement i hela Asta Kasks själ står deras outtröttliga sound: stenhård, politisk och alltid lika högljudd punk och hardcore. 35 år, nästan lika många EP-, album-, och singelsläpp, ett uppbrott och en återförening senare står Asta Kask nu åter på scener runtom i Sverige för att leverera den musik som gjort dem till en sådan vital del av den svenska punkscenen. Bandet befinner sig just nu på en höstturné runtom i landet, som kommer fortsätta under våren 2016. Med en fanskara som aldrig sviker, låtar som aldrig tystnar och liveframträdanden som står allt annat än stilla, lovar vi att alla som hjärtar Asta Kask extra mycket har något helt fantastiskt att se fram emot i vår. Dessutom: nytt material väntas landa på närmsta musiktjänst inom kort. Håll utkik!

SIR REG

SIR REG är en energisk band från Sverige som är frontad av irländare Brendan Sheehy på sång, som lämnade sin hemstad i Dublin för att komma till Sverige för att uppfylla sin dröm - att sätta ihop det mest fantastiska bandet. Med låtar om allt från det moderna samhällets problem till att hitta den rätta baren på en lördagskväll kombinerat med starka melodier och explosiva liveshower, har SIR REG gjort ett namn för sig själva i den keltiska punken och rockscenen. Sedan bandets födelse 2009 har de släppt fyra kritiskt välrenommerade album och har spelat på många av Europas största scener tillsammans med band som The Mahones, The Misfits, Thin Lizzy, The Real McKenzies och KSMB. Bandets senaste album Modern Day Disgrace (2016) har blivit hyllat som sitt bästa till datum av många fans och kritiker.

Arrangeras av: Kulturhjältarna, Brink & Berger samt Candyrock

 

Biljetterna släpps onsdag kl 9.00

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang