EvenemangUpsala Amerikana 2017

Datum / Tid

Lördag 26 aug 2017
16:00-22:00

Dörrarna öppnas

15:00

Plats

Parksnäckan

Biljetter

Köp biljett

Upsala Amerikana 2017

Upsala Amerikana i samarbete med Kulturhjältarna och Brink & Berger presenterar:
Upsala Amerikana – fjärde året i rad!

Lördagen den 26 augusti blir det country- och bluegrassfestival i Uppsala igen. För fjärde året i rad arrangeras festivalen Upsala Amerikana. I år kommer festivalen till Parksnäckan i Stadträdgården, Uppsala.

Ambitionen med festivalen är att visa upp bredden inom countrymusiken, så publiken kommer att bjudas på bl a countryrock, bluegrass, Honky Tonk och old-time av sex olika band. Det blir med säkerhet även en del jam både under och efter festivalen.

Förutom skön musik kommer det också att finnas mat och dryck till försäljning.

Bland årets deltagare märks bl a Ellen Sundberg som på bara några år har skaffat sig en både tacksam men också utmanande position i svenskt musikliv. Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga artister. Två hyllade skivor och ett flitigt turnerande har utvecklat denna unga jämtländska urtalang och ingen som följt hennes karriär har kunnat undgå att se hennes branta utvecklingskurva uppåt.

I startfältet finns även såväl segrare som finalister i Country SM vilket borgar för en fast förankring i country-myllan.

Deltagande band/artister är:
Ellen Sundberg
The Green Line Travellers
Minnesota Moliners
Mathias Danielsson
Grievous Angels
Håga Valley String Band

Dörrarna öppnas: 15.00
Konsertstart: 16.00

Dela evenemanget

Om Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas egen sommarscen. Belägen i Uppsala Stadsträdgård vid Fyrisån. Evenemang bedrivs perioden maj till september.

I samband med evenemang på Parksnäckan finns det servering. Vid kvällsprogrammen finns även alkohol och mat tillgängligt.

Parksnäckan är en sommaridyll där mängder av artister har uppträtt genom åren sedan starten 1967. Uppsala kommun äger anläggningen men Kulturhjältarna driver scenen på uppdrag av kulturnämnden sen ett par år tillbaka.

Kvällsprogrammen presenteras av Kulturhjältarna och Brink & Berger

» Läs mer om Parksnäckan

Kommande evenemang