Bra att veta

Parksnäckans servering

Vi på Parksnäckan strävar så klart efter att ditt besök hos oss ska bli det bästa tänkbara. Här nedan har vi sammanställt lite information som kan vara bra att känna till inför ditt besök.

Alkohol & mat

Parksnäckan har en egen servering med mat, öl, vin & alkoholfri dryck. Där serveras maträtter samt enklare tilltugg som korv med bröd, fika, snacks etc. Hela Parksnäckan betraktas som serveringsområde! Egen mat och dryck, samt glas, flaskor och dylikt får ej tas med in.
Att föra in alkoholhaltiga drycker på serveringsområdet är ej tillåtet. Man får heller inte föra ut alkoholhaltiga drycker från serveringsområdet. Att langa alkohol till minderåriga är självklart förbjudet.

Förköp biljetter

Förköp ger garanterad sittplats om man kommer senast 45 minuter innan föreställning. Förköpsbiljetter säljs på www.tickster.se, Café Gula Villan i Stadsträdgården samt UNT Dragarbrunnsgatan 2.

Och givetvis säljs biljetter till ordinarie pris vid ingång 45 minuter innan konsertstart. Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi alltså förköp! En serviceavgift tillkommer på förköpsbiljetter. Vissa evenemang har en UNT+ rabatt som endast gäller vid förköp på UNT. Se UNTs webbplats för info.

Insläpp

Har du förköpsbiljett sker insläpp
75 minuter innan konsertstart. Vill du köpa biljett vid entrén öppnar biljettkassan 45 minuter innan konsertstart. Onumrerade platser.

Åldersgränser

Barn 3 till 12 betalar halva ordinarie pris på kvällskonserterna. Barn 13 år eller äldre betalar fullt pris på kvällskonserterna och får tillträde till området endast i sällskap av målsman eller annan vuxen med av målsman giltig fullmakt.

BARNENS PARKSOMMAR

Fri entré till Barnens Parksommar!

Klädsel

En sommarkväll på Parksnäckan kan vara alldeles underbar. Men som alla svenska somrar så kan det också blir lite kyligt, framförallt när solen gått ner. Då har vi filtar till utlåning. Om det skulle regna så finns det engångs regnponchos/capes att köpa. Notera dock att paraplyer är under inga omständigheter tillåtna.

Entré/ingångar

Det finns två entréer in till Parksnäckan. Den närmast ån är den vi använder vid kvällsevenemang. Den närmast parken och Café Gula Villan är den vi använder vid Barnens Parksommar.

Parkering

Här parkerar du lättast: Svandammen / Flustret, Studenternas IP, Kajen på andra sidan ån.

Ej tillåtet

Fotografering med blixt under pågående föreställning. Videofilmning av föreställningarna. Paraplyer då det skymmer
bakomsittande! Något som däremot är väldigt mycket tillåtet är varma applåder!

Tillgänglighet

Det finns en handikapptoalett på Parksnäckan. Vid extra stort tryck på biljettförsäljning finns extra toaletter. Vid sidan om bänkraderna finns det gott om plats för rullstol eller andra hjälpmedel.

Publikplats

Parksnäckan har ca 700 bänkplatser med ryggstöd och vid behov ytterligare 300 stolar som kan ställas ut. Utöver det finns det ca 300 ståplatser. Alla platser har en oöverträffad sikt eftersom scenen är byggd som en halvmåne och publikområdet är stor på bredden. Man kommer alltså mycket nära artisten oavsett plats. Kom i tid så ökar du dina chanser att få sitta där du vill sitta. Publik-
kapaciteten är 1300 pers.

Viktigt om barn

På Parksnäckan håller vi givetvis volymen inom lagens gränser men barns hörsel är som bekant känsligare än vuxnas. Därför tycker vi att småbarn alltid bör ha hörselkåpor och dom lite äldre hörselproppar. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder någon form av hörselskydd inne på området. Såväl kåpor som proppar kan du köpa i Parksnäckans servering.

Försäljning

Vid serveringen kan du handla regnponchos, hörselproppar, hörselkåpor, myggservetter mm. Vi lånar
dessutom ut filtar i begränsat antal.

Plankning

Plankning är ett brott mot svensk lag och bedöms som bedrägligt beteende som kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Alla plankare kommer att doppas i tjära och fjädrar. Nej, vi skojar bara! Men definitivt polisanmäla!

Var ligger Parksnäckan?

Du hittar Parksnäckan i Stadsträdgården i Uppsala. Mittemellan Fyrisån, Flustret / Svandammen, Studenternas idrottsplats och Akademiska sjukhuset. Kan det bli mer Uppsala än så?